Festival Žilina žije 2017

Hudobný festival Žilina žije druhý rok po sebe spojil žilinskú klubovú scénu a priniesol zaujímavé vystúpenia lokálnych interpretov. Novinkou programu podujatia boli „cezpoľní“ headlineri a obohatenie celkovej atmosféry o výnimočné priestory Novej synagógy.

Festival Žilina žije otvorila v piatok 22. septembra diskusia Chceme zmenu?, do ktorej prijali pozvanie Samuel Marec, Braňo Jobus a Karolína Farská. Na troch koncertných pódiách sa následne v rôznych kluboch predstavili Swan BrideBod OmyluDave Brannigan, Smola a Hrušky a ďalší.

Vrcholom večera bolo vystúpenie kapely Billy Barman, ktoré vďaka krásnej kulise Novej synagógy získalo úplne nový rozmer. „Celkové ohlasy na tento ročník sú zo strany fanúšikov zatiaľ veľmi pozitívne. Už teraz je z reakcií návštevníkov jasné, že festival zorganizujeme aj na budúci rok,“ hovorí Lukáš Turiak z organizačného tímu.

„Za celý tím Žilina žije môžem povedať, že sme naozaj vďační za to, ako tento ročník dopadol. Ľudia neskrývali svoju spokojnosť, ujal sa princíp putovania z klubu do klubu na jednotlivé koncerty a podujatie ukázalo, že aj s vyššími prevádzkovými nákladmi má potenciál prežiť a ďalej sa rozvíjať. Ďakujem všetkým, ktorí priložili ruku k dielu a pomohli myšlienke tohto festivalu. Tešíme sa na ďalší ročník,“ dodáva.