8. ročník Žilinské veže – Beh do neba 2017

Kultová jesenná žilinská športová  akcia sa opäť podarila. 9. Pokračovanie aj keď oficiálne 8. Ročník privítal tradične v tretiu sobotu v októbri celú slovenskú le aj českú špičku v towerrunningu.

V roku 2017 sme boli finále 6 dielneho seriálu Československého poháru v behu do schodov. Víťazmi poháru sa stali čech Martin Tomica naša Kamila Chomaničová.

Súčasne prebehli aj Majstrovstvá Slovenska v behu do schodov. Tituly obhájili Štefan Štefina a Kamila Chomaničová.

Divácky zaujímavá udalosť a športovanie pre širokú verejnosť vďaka netradičným kategóriam ako Karneval (beží sa v maskách a nerozhoduje čas) či Klokan (beží dvojica keď jeden nesie druhého najčastejšie, rodič potomok) je lákavé pre mnohých aj  rekreačných bežcov. Pre všetkých bola exhibícia Worktou team Zilina,

Účastníci preteku museli prekonať výskový rozdiel takmer 70m na 23 poschodiach a 380 schodoch. Najlepší potrebujú na túto vzdialenosť cca 1:30s a ženy tesne okolo 2 minút.

Bez pár ludi sa na vrchol budovy Eurohomestar dostala vlastnými silami 100vka účastníkov. V cene štartovného bol štandartne pretkársky balíček spo štartovným číslom, teplé jedlo po preteku, celodenný pitný režim, vstupenka na afterparty a tombolové lístky.

Tento rok sme mali špeciálneho hosťa Haki Doku z Talianska ktorý na invadlinom vozíčku zjazduje vysoké budovy po celom svete… Zavítal aj do žiliny a z 22. Poschodia sa dostal do ciela ( pre ostatných to bol štart) za necelých 7 minút.

Ďalšia novina tohoto ročníku bola kategógia akademici kde študenti mali štartovné za polovicu a vyhlasoval sa aj Univerzitný majster a majsterka Ziliny. Ktorými sa stal Michalička a Juríková. O rok budeme robit oficiálne akademické majstrovstvá Slovenska v twerrunningu.

Sme pevne rozhodnutí organizovať aj 9. a následne ďalšie ročníky nášho  Žilinského Behu do neba a veríme, že vždy budeme môcť spojit pretek s mestom Žilina a jeho výbornou športovou atmosférou.

Veľmi ďakujeme za podporu pri 8. ročníku a tešíme sa na ďalšie pokračovania

Tomáš Čelko riaditeľ preteku

A celý team HK Salora