Pohár primátora mesta Žilina vo fitness detí

Priebeh projektu:

Na tejto akcii podporenej grantovou dotáciou mesta Žilina sa zúčastnilo a obdržalo Medailu a vecnú cenu  takmer päťdesiat nesúťažných detí prevažne zo Žiliny a okolia (vo veku od 3 do 17 rokov). Tieto deti si mohli zacvičiť prvky gymnastiky a fitness od 9.00 hod. do 12.00 hod. pod vedením kvalifikovaných trénerov na náradí, ktoré mohlo združenie zakúpiť aj vďaka grantovej dotácii poskytnutej mestom Žilina.

Samotná pohárová súťaž vo fitness detí prebiehala v čase od 13:00 – 19:30, organizovali sme ju  na základe poverenia zo Slovenskej asociácie fitnes, kulturistiky a silového trojboja. Na súťaži štartovalo 87 pretekárov z celého Slovenska. Táto súťaž bola aj nominačnou súťažou na majstrovstvá Európy.  Šiestim členom nášho združenia sa podarilo nominovať. Veríme, že budú kvalitne reprezentovať nielen naše združenie, ale rovnako mesto Žilina a Slovensko. Pohárovo ocenených bolo 53 detí (umiestnené do šiesteho miesta v 10 kategóriách). Ostatné deti dostali medailu a samozrejme všetky deti dostali vecné ceny, ktoré poskytlo nielen mesto Žilina, ale aj množstvo ďalších sponzorov. Deti (členovia)  Gymnastika a fitness Žilina na domácej pôde mali rovnako veľký úspech, z deviatich súťažiacich z nášho združenia sa do 5. miesta umiestnili všetci naši pretekári,  a to:

  • miesto: Daniel Stroka (kategória chlapci do 12 rokov),
  • miesto: Tomáš Trizuljak (kategória chlapci do 12 rokov),
  • miesto: Petra Holešová (kategória dievčatá 9 rokov),
  • miesto: Anna Miklová (kategória dievčatá 10 rokov),
  • miesto: Nataša Šolcová (kategória dievčatá 12 rokov),
  • miesto:Viktória Hrnková (kategória dievčatá 11 rokov),
  • miesto: Sofia Tužičinová (kategória dievčatá 10 rokov),
  • miesto: Chiara Hudecová (kategória dievčatá 11 rokov),
  • miesto: Dominika Rosincová (kategória dievčatá 13 rokov).

Na záver súťaže prebiehalo vyhodnotenie pohárov klubov  – Gaf Žilina 3. miesto.

Tesne pred začiatkom súťaže vystúpili na naše pozvanie Žilinské babenky (žilinské seniorky) a ukázali, že športovať sa dá v každom veku. Počas dňa mali dve vystúpenia aj naše juniorky Karin Suchomelová a Lucia Zavadzanová. Do Žiliny prišli rozhodcovia z celého Slovenska. Vzhľadom na zaneprázdnenosť sa na akciu nemohol dostaviť pán primátor mesta Žiliny, deti privítal zástupca primátora  Ing. Patrik Groma . Prišla ich podporiť aj pani riaditeľka ZŠ Karpatskej, nakoľko naše združenie spolupracuje aj s touto základnou školou.

V mene celého združenia Vám ďakujem za podporu.

Ing. Soňa Danajová

Predseda Gymnastika a Fitness Žilina